Amanda Lindgren: Mor & Dotter, Musikalitet och feminism över generationer

Datum/Tid
Date(s) - 2021-05-05
18:00 - 19:30

Kategorier


Onsdag den 5 maj besöker kompositören och musikern Amanda Lindgren Umeåkretsen av KAF för att berätta om sitt pågående projekt ”Mor & Dotter: Postumt musicerande och förevigande av kvinnlig västerbottnisk autodidakt multikonstnär”.  I projektet, som är finansierat av Konstnärsnämnden, arbetar Amanda Lindgren med att förvalta och föreviga hennes nyligen bortgångna mamma Helén Lindgrens outgivna musikaliska arv genom egna explorativa kompositioner.

Under evenemanget kommer Amanda Lindgren att föreläsa under rubriken “Mor & Dotter, Musikalitet och feminism över generationer”. Därefter följer ett samtal med litteraturvetaren Annelie Bränström Öhman från Institutionen för kultur- och medievetenskaper, Umeå universitet. Evenemanget avslutas med en frågestund.

Evenemanget arrangeras digitalt via Zoom och alla är välkomna att vara med genom att ansluta via följande länk: https://us02web.zoom.us/j/2257103659 (Meeting ID: 225 710 3659)

Evenemanget arrangeras i samarbete med Ljudinstitutet i Umeå: https://www.ljudinstitutet.com

Kortpresentationer:

Amanda Lindgren är en erfaren multinstrumentalist, kompositör, producent och ljudtekniker som bland annat, och tillsammans med två kollegor, driver Ljudinstitutet i Umeå. Amanda spelade tidigare i bandet Systraskap och är nuförtiden medlem i grupperna Barnet, Lilla Parasit och Jeff Elliot.

Annelie Bränström Öhman är kulturskribent och professor i litteraturvetenskap vid Umeå universitet. Hennes forskning har främst rört sig i de tre fälten kärlek i modern litteratur, feministisk teori och kreativt akademiskt skrivande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *