Sommarbrev till medlemmarna i Kvinnliga Akademikers Förenings Stockholmskrets.

Medlemsbrev till medlemmarna i Kvinnliga Akademikers Förenings Stockholmskrets.

Kära vänner!
Jag hoppas ni njuter den sköna sommaren och att ni är intresserade av att höra om föreningens planer för hösten!
Till sensommaren (slutet av augusti, troligen 26/8) börjar vi med en utflykt till Sandhamn (buss från Slussen till Stavsnäs, därifrån skärgårdsbåt till Sandhamn) där vi kommer att tas emot av Britt-Marie Sundberg i Sandhamns kyrka.  Britt-Marie berättar om livet på Sandhamn då (när Karolina bodde där sommartid i sin skärgårdsvilla, Solbacken) och nu. Vi kan ju tyvärr inte komma in i huset (privat ägo) – men väl se det utifrån. Kanske kan Beatrice Christensen Sköld berätta för oss om interiören… och om Solbackastiftelsen…. Vi tänker oss att vi gemensamt intar en måltid på Sandhamn. Förhoppningsvis hinner vi strosa runt lite i den vackra skärgårdsmiljön före återfärden!
Särskild inbjudan till denna utflykt med detaljer om transporter etc kommer att skickas ut i god tid före tilltänkt utflyktsdag.

Senare i höst hoppas vi kunna få till en särskild visning av den aktuella utställningen ”Designing motherhood” på Arkdes, där Karolinas stora läkarväska (den med förlossningstången i bottenfacket) är utställd!
I november kommer historikern och författaren Karin Carlsson (aktuell med boken Kvinnosaker) och berättar om tingen som påverkat kvinnors vardag och format förutsättningarna för ett mer självständigt liv för oss kvinnor. Däribland s k stoppdukar samt stridsflygplan och – träningsskor! Kvinnohistoria genom föremål!
I början av december planerar vi traditionsenlig julsammankomst. Alla som vill bidra på något sätt (sjunga, spela på instrument, läsa, recitera, agera) är mer än välkomna att höra av sig till undertecknad med idéer och erbjudanden!
En skön och vederkvickande sommar önskar jag er alla, kära medlemmar! Jag ser fram mot att vi möts på våra aktiviteter och samkväm under sommaren och i höst!

Varma hälsningar

Magna Andreen Sachs
ordf. KAF Stockholmskretsen