Träff med utkrainska stipendiater

Datum/Tid
Date(s) - 2023-03-14
17:00 - 20:00

Plats
Träffpunkten Storgatan 11

Kategorier


Tisdagen den 14 mars kl. 17.00 träffar vi ukrainska stipendiater på Storgatan 11, i samlingsrummet på övre plan.

Som vi berättade på årsmötet har styrelsen vid två tillfällen träffat ukrainska kvinnor som har stipendium vid Uppsala universitet eller SLU. Via Uppsala universitet har vi fått kontakt med det 30-tal personer från Ukraina som har stipendium för att studera här på kortare eller längre tid. Deras intresse av att utveckla kontakt med oss har varit stort. Det handlar om personer med olika professionell bakgrund både inom naturvetenskap, medicin och humaniora.

Vår kontakt med de ukrainska kvinnorna har hittills bestått i att vi ätit gott och pratat. Sjungit lite. Vi från styrelsen har försökt fånga upp vad de kan ha för glädje av att träffa oss. Många förslag har kommit upp. En har en utställning med sig som hon gärna vill visa. Någon vill veta mer om svensk sjukvård. Sång och musik verkar förena oss.

Nu är det dags att öppna för fler än styrelsen att delta i det framväxande projektet, och vi har bestämt att vårt nästa möte ska handla om folksång och folkmusik. Svensk och ukrainsk. Några av oss i styrelsen som håller på med musik har förberett lite. Vi förväntar oss att också att de ukrainska stipendiaterna också har gjort det.

Du är varmt välkommen att delta. Denna gång vill vi att du anmäler i förväg om du vill delta så att vi kan planera bättre. Vi tänker inhandla sedvanlig ost, frukt och vin/ vatten.

Om du vill komma vill vi att du senast den 10 mars anmäler till mig att du vill komma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *