Stockholms Kvinnohistoriska bjuder in till Röstfest

Datum/Tid
Date(s) - 2019-05-24
17:00 - 23:30

Plats
Trädgården

Kategorier


Fira 100 år av kvinnlig rösträtt på Trädgården

Välkommen på 
☞ RÖSTFEST 

 

Bilden kan innehålla: text

Vi firar 100 år av kvinnlig rösträtt

Den 24 maj 1919 klubbade riksdagen igenom det första av de två grundlagsändringsbeslut som krävdes för att införa kvinnlig rösträtt i Sverige. Stockholms Kvinnohistoriska ochTrädgården firar hundraårsjubileet med att fylla klubben med kvinno- och rösträttshistoria hela kvällen och natten lång!

17–18: Livepodd med Det politiska spelet

Sveriges Radios succépodd Det politiska spelet inleder Röstfesten med en livepoddinspelning på tema rösträtten. Tillsammans med historikern och genusforskaren Josefin Rönnbäck från Luleå universitet undersöker Ekots Henrik Torehammar, Maggie Strömberg och Fredrik Furtenbach rösträttskampens politiska historia och tar tempen på systerskapet i partierna.

18.30–19.30 Rösträttsroast med Oslipat

Ingen fest utan smolk i bägaren. Blev rösträtten verkligen allmän och lika för 100 år sedan? Vad är det vi firar egentligen och borde vi ha väntat till år 2089? Hör komiker som Emma Knyckare och Sandra Ilar roasta rösträtten och historikern Fia Sundevall från Stockholms Universitet berätta mer om rösträttens begränsningar.
I samarbete med Kungliga biblioteket, Riksbankens Jubileumsfond, Sveriges riksdags demokratijubileum och Kommittén Demokratin 100.

DJ:s

Gården: Kizaa Zaa, Monica Bergmark, DJ Marcelle
Röda rummet: Gärigheter
Klubben: Mirja, Tove Lindholm
Lägenheten: Chapel Hill Crew

☞ Kvinnor över 65 är VIP +1 hela natten och får gå före kön! ☜

https://www.facebook.com/events/848886365462783/ 

Läs allt om Röstfesten här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *