Årsmöte UKAF

Datum/Tid
Date(s) - 2022-02-15
18:30 - 21:00

Plats
Träffpunkten Storgatan 11

Kategorier


Här kan du hämta handlingarna till årsmötet: Dagordning Krestsårsmöte 2022, verksamhetsberättelse för 2021, Budgetförslag 2022, ekonomisk redovisning: Bokslut UKAF 2021, bilaga 2a, Bokslut 2021 sammanställning, bilaga 2b och revisionsberättelsen.

Till medlemsträffen efter årsmötet har vi glädjen att få lyssna till Maria Goundorina, dirigent för Uppsala-kören Allmänna Sången. Hon ska tala om moderna kvinnliga tonsättare och inledningsvis ger hon en kort historisk överblick om situationen i den professionella musikvärlden för kvinnor.

Maria Goundorina, eller Masja som hon även kallas, kommer ursprungligen från staden Novosskolniki i Ryssland. Marias intresse för körmusik föddes då hon som sjuåring började sjunga i en barnkör som senare utvecklades till en skola för körsångare. Maria inledde sina musikstudier vid Ippolitov-Ivanovs musikhögskola och Tjajkovskijkonservatoriet i Moskva. Efter avslutade diplomstudier vid Tjajkovskijkonservatoriet tillbringade Maria några år i Österrike där hon studerade vid Wiens universitet.

År 2005 flyttade Maria till Stockholm för att studera kördirigering under Anders Eby vid Kungliga Musikhögskolan. Maria tog sin examen i kördirigering våren 2008. Under sin studietid hann Maria med att både sjunga i och leda flera framstående ensembler i Ryssland, Tyskland och Sverige, samt att delta i flertalet dirigenttävlingar. År 2004 var Maria en av finalisterna i Wiens Competition for Young Choir Conductors, där hon även mottog priset för “Bästa tolkning av ett romantiskt verk”. År 2007 tilldelades Maria Eric Ericsons resestipendium, och 2009 var hon en av finalisterna i den internationella dirigenttävlingen The Eric Ericson Award.

I november 2009 valdes Maria Goundorina till ny sånganförare för Allmänna Sången. Maria är körens 27:e dirigent. Sedan 2015 undervisar Maria i körsång på den nystartade avdelningen av välrenommerade Adolf Fredriks Musikklasser i Farsta. Maria undervisar i kördirigering och körsång samt ger föreläsningar om rysk konstmusik på olika kurser i Österrike, Tyskland, Holland och Sverige.

Det kommer att bli en mycket spännande kväll! Vi ser fram emot att ses på riktigt!

Styrelsen genom

Stina Johansson, ordförande

Maria Goundorina, dirigent för Allmänna Sången.

Mer info kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *