Medlemsbrev Maj 2021 Stockholmskretsen

Informationsbrev 5 i maj 2021 till medlemmar i KAF Stockholm.

 

Hej bästa medlem i KAF Stockholm!

 

Det blev en spännande kväll med Bloomsburygruppen!

Den 6 maj föreläste Catherine Dahlström om Virginia Woolf och Bloomsburygruppen.

Varför har personerna i Bloomsburygruppen rönt så stor uppmärksamhet? Åtskilligt har skrivits och olika utställningar har gjorts om deras  aktiviteter och verksamheter. Hur viktig är deras påverkan och betydelse?

Efter föreläsningen fortsatte samtalet och Catherine Dahlström, som väl insatt i ämnet, gav oss nya perspektiv och svar. Det blev en mycket givande kväll!

Lördagen den 29 maj kl.14.00 kommer den sedvanliga nedläggningen av blommor på Karolinas grav att  äga rum, samt den guidade turen på Solna kyrkogård med Ann-Katrin Hatje som ciceron. Vi möts vid kyrkogårdsgrinden kl 14.00.

Karolina Widerström-biografin ligger nu hos förläggaren Helena Hegardt på Appell förlag.

 

Den baltisk-nordiska konferensen är framflyttad till 2022.

 

Kommande: Stadsvandringar i barnmorskornas spår.

Stockholms Kvinnohistoriska kommer så småningom att erbjuda vandringar på Södermalm, i spåren av barnmorskor och BB-verksamhet från medeltid till 1900-tal, tillsammans med historikern Lisa Öberg. Mer information om detta kommer framöver.

 

Styrelsen i KAF Stockholmskretsen planerar vidare inför höstens medlemsmöten med föredrag och andra aktiviteter, förhoppningsvis med fysiska möten. Vi har många idéer men vill också få förslag från medlemmar. Finns det något ämne eller intressant föreläsare som du vill se och höra mer av? Har du något som du skulle kunna tänka dig att dela med dig av i föredragsform? Skriv gärna till Anna Cavallin på cavallinannam@outlook.com

 

Vi i styrelsen för Stockholmskretsen önskar alla en skön maj med sommar i sikte!

Vi återkommer med nya informationsbrev framöver.

 

Styrelsen för KAF Stockholmskretsen