UKAF medlemsträff tisdagen den 20 april kl. 18.30

Vi har då glädjen att få lyssna till Margaretha Raab som sätter oss in i sitt arbete med flickröster och gossröster och andra röster i svenska kyrkans körliv.

Margareta Raab är organist i Uppsala domkyrka samt konstnärlig ledare för Uppsala domkyrkas flickkör och Uppsala domkyrkas gosskör. Hon är utbildad vid Geijerskolan i Ransäter och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I 15 år arbetade hon som kyrkomusiker och körledare i Oscarskyrkan i Stockholm.

Margareta har medverkat vid ett stort antal TV-, radio-, och CD-inspelningar samt genomfört körturnéer i Sverige och utomlands. Hon anlitas frekvent som gästdirigent och föreläsare i barn- och ungdomskörmetodik. 2011 tilldelades Margareta Raab Uppsala kommuns kulturstipendium.

Hösten 2013 var hon konstnärlig ledare för Young Cathedral Voices, en internationell körfest i Uppsala domkyrka med över 400 gästande korister från olika delar av Europa. Margareta Raab mottog utmärkelsen Årets barn- och ungdomskörsledare 2018.

Margareta Raab är ordförande i Svenska kyrkans gosskörförening.

Nästa gång kommer vi att träffas på riktigt i en stadsvandring den 18 maj där vi besöker viktiga kvinnohistoriska adresser. Anna-Karin Westerlund som leder vandringen är medlem i kvinnohistoriska föreningen och har noggrant studerat stadens kvinnohistoria.

För er som inte redan gjort det. Glöm inte att betala medlemsavgiften för 2021, 150 kronor och 100 kronor för studerande. Föreningens Bankgironummer är 168–5817. Ange vid betalning namn, akademisk examenstitel, adress samt e-postadress.

Varmt välkomna!

Stina Johansson