Christina Carlsson Wetterberg – Jag saknar fruntimmer här. Om Anna Bugge Wicksell.

Anna Bugge Wicksell – passionerad rösträttskvinna, ogift hustru och stridbar fredsaktivist. Ett föredrag av Christina Carlsson Wetterberg för medlemmarna i Skånekretsen av KAF, om hennes bok Jag saknar fruntimmer här: en biografi över Anna Bugge Wicksell:

1 svar på ”Christina Carlsson Wetterberg – Jag saknar fruntimmer här. Om Anna Bugge Wicksell.”

  1. Hei Christina,
    Dette var et spennende foredrag! Anna Bugge Wicksell er en svært fascinerende person. Jeg holder på med å skrive om bok om Anna Rogstad. Rogstad spilte en avgjørende rolle da Anna Bugge ble leder for NKF i 1888. Da Kvinnestemmerettsforeningen organiserte svært godt besøkte foredragsturnéer i flere norske byer, var Anna Bugge en av de fire foredragsholderne som agiterte for stemmeretten. De andre var Rogstad, Gina Krog og Ragna Nielsen. En ting jeg er veldig nysgjerrig på, er hvilke norske kvinner Anna Bugge Wicksell brevvekslet med. Var det de andre fra Skuld? Fins det brev til eller fra Gina Krog, Rogstad eller Nielsen?
    Vennlig hilsen Willy

Kommentarer är stängda.