Digital föreläsning: Sjukdomar och farsoter på Öland under 1800-talet – malaria och smittkoppor, men även en blick mot covid-19

Den 11 maj skulle FD Ingrid Klefbäck, ledamot i Skånekretsens styrelse, ha hållit ett föredrag på Lunds studentskegård om “Sjukdomar och farsoter på Öland under 1800-talet”. Eftersom vi har fått ställa in våra medlemsträffar på grund av den nuvarande farsoten har Ingrid Klefbäck istället gjort en digital version åt oss! Den digitala föreläsningen är i form av en powerpoint-presentation med ljudfiler, som man kan se (och höra!) genom att ladda ner den via den här länken: Klicka här för att ladda ner Ingrid Klefbäcks presentation

Varje bild har en ljudfil – rör man musen över bilden ser man en högtalar-ikon, och sedan klickar man på play-knappen.

Ett stort tack till Ingrid Klefbäck, som lagt ner mycket jobb på att göra denna presentation åt oss!