Nyckelprojektet söker fler volontärer

Sedan flyktingströmmen kulminerade hösten 2015 bedriver Kvinnliga akademikers förening rådgivning för nyanlända kvinnliga studenter och akademiker. Verksamheten kallas Nyckelprojektet, på engelska Professional Key.

Bilden visar första träffen, i Karolina Widerströms våning. Sedan 2017 äger rådgivningen rum i  Solna stadsbibliotek en eftermiddag i månaden kl 17-19. Hösten 2018 ses vi tisdag 28 augusti, tisdag 25 september, tisdag 16 oktober, tisdag 13 november och tisdag 11 december. Vi behöver fler volontärer! Vi är minst två KAF-medlemmar vid varje tillfälle. Det som behövs är ett öppet sinne och intresse för akademiska studier och akademikers arbetsmarknad. Man måste inte vara specialist, det räcker med lite allmänbildning! Oftast letar vi information på nätet tillsammans med gästerna som kommer, vanligen en eller ett par stycken. Du som är intresserad hör av dig till lisa.oberg1@outlook.com

Det går bra att delta en gång eller två och känna efter. Ingen behöver binda upp sig för varje tillfälle. Slutligen: Man lär sig mycket av gästerna och vi har alltid kul tillsammans!