Näckrostimmen: S. A. Hedlund – eldsjäl och reformator

S. A. Hedlund (1821-1900), var en liberal publicist, riksdagsman och kommunalman. Han var även delaktig i uppbyggnaden av flera kulturella institutioner i Göteborg. Bland annat bildandet av Göteborgs museum samt högskolebiblioteket i Göteborg 1891.

Under kvällen får vi lyssna på Anders Larsson som presenterar Hedlund-arkivet och Charlotta Hanner Nordstrand talar om S. A. Hedlunds arbete inom Göteborgs kulturliv och visar bilder från Hedlund-parken i Bjurslätt. Vidare berättar Lisbeth Stenberg om projektet Göteborgkvinnor i rörelse/r och nya fynd i arkivet om familjen Hedlunds betydelse för den tidiga kvinnorörelsen i Göteborg.

17 oktober

Tid: kl 18.00 – 19.30

Plats: Humanistiska biblioteket, Renströmsgatan 4, Göteborg.

Fri entré

Se mer: http://www.ub.gu.se/aktuellt/detaljvy.xml?id=2854