Uppsala KAF bjuder in till föredrag 19 maj

Ett samarbete mellan Uppsala-KAF och Kvinnliga Akademikers Förening i Stockholm

Tisdagen den 19 maj klockan 18.30 (OBS tiden) har vi glädjen att få lyssna till Ulrika Knutson, välkänd journalist och författare och nybliven hedersdoktor vid Göteborgs universitet. Hon skall tala över ämnet

”Pionjärerna på Fogelstad – kvinnorna, rösträtten och demokratin”.

1921 blev Sverige en demokrati på riktigt. Då kunde både män och kvinnor utnyttja sin rösträtt för första gången. Några år senare startade fem kvinnor Kvinnliga Medborgarskolan i Fogelstad, en unik plats för folkbildning och en tolerant samtalsplats. Ulrika kommer att tala om de fem kvinnorna, Elin Wägner, Elisabeth Tamm, Kerstin Hesselgren, Ada Nilsson och Honorine Hermelin och deras idéer och verksamhet.

Vi kommer denna gång att vara i Centrum för genusvetenskaps nya lokaler. Dessa ligger på adress Villavägen 6 (mittemot de nybyggda svarta husen)(det går även bra att gå in via Thunbergsvägen, där buss 4 stannar utanför Campusområdet). Passera bilparkeringen och gå fram till det gula huset på höger hand. Vi delar lokaler med Nordiska Afrikainstitutet. Porten stänger kl 17 men vi finns på plats vid dörren.